17/05/2019

Претседателката на Гастромак во Азербејџан

Адријана Алачки, претседател на ГастроМак, како прв човек на Асоцијацијата на готвачи и шефови на кујни од Македонија – полноправна и ексклузивна членка на WACS (World […]
11/05/2019

Гастромак освои 13 медали на натпреварот во Крањска гора

Гастромак се врати со куп медаљи од Интернационалниот фестивал, Hit Alpinea во Крањска гора, Словенија. Блескаат ! Вкупно 13 медаљи, од кои 1 златна, 8 сребрени […]
08/05/2019

Гастромак на Hit Alpinea во Крањска гора

Тимот на Гастромак, предводен од претседателката Адријана Алачки отпатува во Словенија на 4-тата по ред гастрономска манифестација, Интернационалниот фестивал, Hit Alpinea во Крањска гора. Докажаните шефови […]
26/04/2019

Гастромак со награди и признанија од натпреварот во Будва

Заврши гастро- шампионатот на угостителско- туристички работници и шефови на кујни, NATIONAL COMPETITION OF CATERING WORKERS OF MONTENEGRO во Будва, Црна Гора. Се вративме со многу […]
21/04/2019

Адријана Алачки, претседателката на Гастромак на „VISIT DAGESTAN 2019“

Адријана Алачки, претседателката на Гастромак, штотуку се врати од Дагестан, најголемата руска република во северниот Кавказ, на второто издание на Интернационалната гастрономско- туристичка манифестација „VISIT DAGESTAN […]
18/04/2019

Гастромак се придружува на хуманитарната манифестација „Chefs for life- Кувари великог срца“

Chef Љубица Комлениќ, Top Italian Chef, ама и жена со огромно срце, заедно со неколку нејзини колеги е промотер и соорганизатор на Манифестацијата „Chefs for life- […]