Hladni radovi
19/08/2017
Pizza
19/08/2017

Carving

CARVING

VEGETABLE & FRUIT CARVING

 CP1 Category

 Competition Theme: Free Style – LIVE

All participants shall bring their own vegetables and fruits. Use of glue, toothpicks and supports are permitted on condition that they are not visible. Use of leaves is permitted, but should not constitute more then 1/3 of the overall carving composition. There are no limitations to the choice of fruits and vegetables.

******************

CP2 Category

Day 2 Competition Theme: BALKAN

All competitors shall create their fruit and vegetable carvings at home and bring them for display. Use of toothpicks and supports are permitted. Use of glue is prohibited! Use of leaves is permitted but should not constitute more then 1/3 of the overall carving composition. All competitors must be present in the competition area by 09:00.

******************

CP3 category

Day 3: Team competition – LIVE

A theme and ingredients shall be announced on the day of the competition. Teams of two shall compete. The competition shall start at 10:00 and shall be 3 hours long. All competitors shall create their fruit and vegetable carvings at their workstations in 3 hours. Use of toothpicks and supports are permitted on condition that they are not visible. Using leaves for decoration is permitted but should not be larger than the volume of the fruits and vegetables. Use of glue is prohibited! The number of finished pieces shall be more than two per persnon in the team for this category.

 

CARVING

Carving на овошје и зеленчук

 CP1 Категорија

 Натпревар на Тема: Слободен стил – ВО ЖИВО

Сите учесници треба да донесат свое овошје и зеленчук. Употреба на лепило, чепкалки за заби и подлоги се дозволени, под услов да не се видливи. Употребата на лисја за декорација е дозволена, но не треба да претставува повеќе од 1/3 од вкупниот состав на карвингот. Нема ограничувања за изборот на овошје и зеленчук.

******************

CP2 категорија

Ден 2: Тема на натпреварот: БАЛКАН

Сите натпреварувачи треба однапред да ги креираат своите карвинг творби од овошје и зеленчук и да ги донесат за изложба. Употреба на чепкалки за заби и подлоги се дозволени. Употреба на лепак е забрането! Употребата на лисја за декорација е дозволена, но не треба да претставува повеќе од 1/3 од вкупниот состав на карвингот.

Сите натпреварувачи мора да бидат присутни во натпреварувачката зона најдоцна до 09:00 часот.

******************

CP3 категорија

Ден 3: Тимски натпревар – ВО ЖИВО

Темата и состојките ќе бидат објавени на денот на натпреварот. Ќе се натпреваруваат екипи од по двајца натпреварувачи. Натпреварот започнува во 10,00 часот и трае 3 часа. Сите натпреварувачи треба да создадат свои карвинг творби од овошје и зеленчук на нивните работни станици за период од 3 часа. Употребата на чепкалки за заби и подлоги се дозволени, под услов да не се видливи. Користењето на лисја за декорација е дозволено, но не треба да биде поголемо од обемот на овошјето и зеленчукот. Употреба на лепак е забрането!

Бројот на готовите парчиња треба да бидат повеќе од две творби по учесник во тимот за оваа категорија.

 

 

CARVING

CARVING VOĆE I POVRĆE

 CP1 Kategorija

 Takmičarska tema: Free Style – LIVE

Svi učesnici donose svoje voće i povrće Upotreba lepka, cackalica i nosača je dozvoljena pod uslovom da nisu vidljivi. Korišćenje listova za dekoraciju je dozvoljeno, ali ne bi trebalo da predstavlja više od 1/3 ukupne kompozicije rezbarenja. Nema ograničenja za izbor voća i povrća.

******************

CP2 Kategorija

Dan 2: Takmičarska tema – BALKAN

Svi takmičari trebaju kreirati svoje radove od voća i povrća unapred i dovesti ih na izlaganje. Dozvoljena je upotreba cackalica i nosača. Upotreba lepka je zabranjena! Korišćenje listova za dekoraciju je dozvoljeno, ali ne bi trebalo da predstavlja više od 1/3 ukupne kompozicije za rezbarenje.

Svi takmičari u konkurenciji moraju biti prisutni ma mestu takmicenja najkasnije do 09:00 časova.

******************

CP3 kategorija

3 dan: Timsko takmičenje – LIVE

Tema i sastojci biće objavljeni na dan takmičenja. Takmice se timovi od po dva takmičara. Takmičenje počinje u 10:00 i traje 3 sata. Svi takmičari trebaju kreirati svoje radove od voća i povrća na svojim radnim stanicama za 3 sata. Upotreba cackalica i nosača je dozvoljena, pod uslovom da nisu vidljivi. Korišćenje listova za dekoraciju je dozvoljeno, ali ne bi trebalo biti veće od volumena voća i povrća. Upotreba lepka je zabranjena!

Broj završenih komada treba biti više od po dva rada po osobi u timu za ovu kategoriju.