24/03/2019

OHRID CALLS, GASTROMAK INVITES!

We announce the manifestation “GASTROMAK 2019 –  TASTE  OHRID”, (check in 10 – check out 14.10. 2019). We throw the anchor into the hotel “New Riviera”, […]
24/03/2019

ОХРИД ПОВИКУВА, ГАСТРОМАК КАНИ!

Ви ја најавуваме манифестацијата „ГАСТРОМАК 2019 – TASTE OHRID“, (check in 10 – check out 14.10.2019). Сидрото го фрламе во хотелот „Нова Ривиера“, бисер на бисерниот […]
22/03/2019

New Albis од Гостивар подготвува алва во Истанбул, Турција

Гастромак навистина има со што да се гордее и со што да се пофали. Најновата вест е поврзана со поканата на владаечката партија на Република Турција, […]
19/03/2019

Претседателка на Гастромак, почесен судија на ЈЕПАД, во Болу, Турција

Претседателка на Гастромак- Адријана Алачки, неодамна беше почесен судија во Болу, атрактивен планински дел во Турција, на гастрономскиот натпревар ЈЕПАД, каде земаа учество над 250 натпреварувачи. […]
12/03/2019

Grand prix for David Sandzakoski and a trophy for team working for Gastromak in Albania

On the gastronomic competition Albanian chefs and cooks association- Shum Albania, David Sandzakoski won the Grand prix (he was cooking fish and beef ), with what […]
10/03/2019

Гран- при за Давид Санџакоски и пехар за тимско работење на Гастромак во Албанија

На гастрономскиот натпреварот Albanian chefs and cooks association- Shum Albanija, во соседната Албанија, Давид Санџакоски го освои Гран прито, (готвеше риба и бифтек), со што Гастромак […]