Гастромак освои 13 медали на натпреварот во Крањска гора
11/05/2019
Нови победи на 6-иот Меѓународен Гастро Туристички фестивал во Ниш
18/06/2019

Претседателката на Гастромак во Азербејџан

Адријана Алачки, претседател на ГастроМак, како прв човек на Асоцијацијата на готвачи и шефови на кујни од Македонија – полноправна и ексклузивна членка на WACS (World Association of Chefs Societies)- Светската асоцијација на готвачи, по покана на организаторот присуствува на првиот кулинарски натпревар на шефови во Баку, Азербејџан.
Секое патување е ново поглавје. Од оваа мистична земја, ќе се добијат убави искуства од гастрономијата, многу пријателства и драгоцени знаења, се што е многу важно за Гастромак.