Претседателката Адријана Алачки на Алфа тв
01/07/2019
ТАМАРО и “BBQ FISH FESTIVAL DON DAVID” НА 12 ОКТОМВРИ
09/09/2019

Адријана Алачки во Сибир, на „Баикал грил фест“

Адријана Алачки е во Сибир, поточно во Нижнеангарск на Меѓународен гастрономскиот фестивал „Баикал грил фест“ каде Претседателка на Гастромак ќе ја има улогата на судија.

  • Ова е извонредна можност за промоција на Гастромак, вели Адријана. Заминувам со добри желби, знамето на Македонија и неколку готвачи Вкусот на традицијата, а подршката за патот ја добив од Подравка.
    На овој гастрономски фестивал е и гастрономскиот крем- Стево Карапанџа, Анил Гровер, Ѓорѓе Костиќ.., а на ивентот ќе присуствува и Томас Гуглер, Претседателот на WACS, Светската организација на шефови на кујни што обединува национални кулинарски здруженија од над 150 држави во светот.